Wednesday 16 December 2015

Anjelský zákusok

Advent, deň 18.


Ak stihenem, rada si robím majonäzu doma. Chutí lepšie a viem, čo v nej mám.
Problém je, že mi zostane kopu bielok. Čo s nimi ?
Tu je recept na zákusok, kotrý je pečený iba s bielkami , nie žĺtkami,  a bez tuku,
Volá sa " Änglakaka", , lebo farba zákusku je veľmi bledá.
Skoro biela.
Je to ľahký a dobrý zákusok.
Stojí za to ho vyskúšať.
.




 Potrebujeme:


10 vaječných bielkov
1 čl citrónovej šťavy
3,5 dl práškového cukru
2.5 dl  múky
1 čl vanilkového  cukru
medzi prsty soli

Bazový kräm ( ako na obrázku)
0.5 čl vanilkového cukru
1 dl sľahačky
1 dl
pochúťkovej smotany
4 pl  koncentrovanného bazového sirupu

 

Postup

Vyhrej trúbu na 180 C.
Vymasti formu na pečenie, okrúhlu, alebo podlhovastú.  Ak chceš, použi papier na pečenie.
Zmiešaj suché igrediencie.

Vyšľahaj bielky s citrónovou šťavou. Pridaj  cukor po troške a  šľahaj ďalej.
Pridaj múku s vanikovým cukrom a soľou. Daj do vymastenej formy a peč pri teplote 180 stupňov asi 45-50 minút spodnej časti trúby.

Po vychladnutí zákusok potri bazovým krémom.
Ten sa jednoducho spraví tak, že sa všetko zmieša.
.


Dobru' chuť,
Angelzuz