Advent, deň 6.
Zo zvedavosti som hľadala na nete nejaky dezert alebo jedlo, ktoré by malo slovo anjel v názve.
A veru som našla jeden, ktorý sa mi tak zapáčil, že sa s ním musím s vami podeliť.
Tento dezert bol veľmi populárny vo Švédsku v 50. tich rokoch. Je to recept na "stary' sposob" keď sa použilo to, čo v dome bolo a nič nevyšlo nazmar.
Hlavne starsí ľudia ho stále majú v obľube.
Okrem ine'ho, je jeho píprava veľmi jednoduchá.
Sku'ste ho, vrelo odporúčam.
Recept je pre štyri osoby
Potrebujete :
2 dl sľahačky na šľahanie
2 pl kryštálového cukru
1 stručik vanilky alebo 0,5 čl vanilkového cukru
Jahodový , malinový alebo brusnicoý lekvar. ( Možete použiť aj čerstvé alebo rozmrazené ovocie ).
3 dl omrviniek z roztlačených keksíkov, akéhokoľvek druhu aj viac druhov dokopy, alebo zvyšky suchej bábovky alebo iného kolača.
Príprava
Rozmrv keksíky alebo zvyšky bábovky.
Vyšľahaj šľahačku s cukrom a s vanikovým cukrom.
Daj do poha'ra jednu vrstvu omrviniek, potom vrstvu šľahačky a ovocia , až je pohár plný...
Tip: Pre variaciu možeš nahradiť ovocie niekoľkými lyžicami Lemon curd, ktorý kupiš v obchode.