Advent, deň 18.
Ak stihenem, rada si robím majonäzu doma. Chutí lepšie a viem, čo v nej mám.
Problém je, že mi zostane kopu bielok. Čo s nimi ?
Tu je recept na zákusok, kotrý je pečený iba s bielkami , nie žĺtkami, a bez tuku,
Volá sa " Änglakaka", , lebo farba zákusku je veľmi bledá.
Skoro biela.
Je to ľahký a dobrý zákusok.
Stojí za to ho vyskúšať.
.
Potrebujeme:
10 vaječných bielkov
1 čl citrónovej šťavy
3,5 dl práškového cukru
2.5 dl múky
1 čl vanilkového cukru
medzi prsty soli
Bazový kräm ( ako na obrázku)
0.5 čl vanilkového cukru
1 dl sľahačky
1 dl pochúťkovej smotany
4 pl koncentrovanného bazového sirupu1 čl citrónovej šťavy
3,5 dl práškového cukru
2.5 dl múky
1 čl vanilkového cukru
medzi prsty soli
Bazový kräm ( ako na obrázku)
0.5 čl vanilkového cukru
1 dl sľahačky
1 dl pochúťkovej smotany
Postup
Vyhrej trúbu na 180 C.
Vymasti formu na pečenie, okrúhlu, alebo podlhovastú. Ak chceš, použi papier na pečenie.
Zmiešaj suché igrediencie.
Vyšľahaj bielky s citrónovou šťavou. Pridaj cukor po troške a šľahaj ďalej.
Pridaj múku s vanikovým cukrom a soľou. Daj do vymastenej formy a peč pri teplote 180 stupňov asi 45-50 minút spodnej časti trúby.
Po vychladnutí zákusok potri bazovým krémom.
Ten sa jednoducho spraví tak, že sa všetko zmieša.
.
Dobru' chuť,
Angelzuz